A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костринська територіальна громада
Костринська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області

Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників

Дата: 07.05.2021 11:01
Кількість переглядів: 404

Обласна державна адміністрація доводить до відома про діючі у 2021 році Порядки використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою „Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників”.

Суб’єктам господарювання - юридичні особи незалежно від організаційно- правової форми та форми власності і фізичні особи - підприємці які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники та хмільники, бюджетні кошти надаються на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, для компенсації витрат (без урахування податку на додану вартість),) здійснених у період з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року на:

  1. придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю у розмірі до 80 відсотків здійснених витрат (після проведення ними садіння або ремонту і насаджень);
  2. проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення — у розмірі до 50 відсотків здійснених витрат (після завершення монтажних робіт);
  3. закупівлю техніки, механізмів та обладнання (зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві (далі — техніка, механізми та обладнання) згідно із затвердженим Мінекономіки переліком такої техніки

Суб’єктам господарювання — виробникам плодів, ягід, винограду та хмелю, які провадять сільськогосподарську діяльність з обробки, переробки та/або консервації плодів, ягід, винограду та хмелю, бюджетні кошти надаються на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, для компенсації до 50 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість):

  1. нового будівництва та реконструкції холодильників для зберігання плодів, ягід, столових сортів винограду та хмелю власного виробництва, цехів первинної переробки винограду, плодів та ягід власного виробництва, об’єктів із заморожування плодово-ягідної продукції;
  2. придбання ліній товарної обробки плодів та ягід, автоматизованих ліній з висушування плодів, ягід та хмелю власного виробництва, ліній з переробки плодів, ягід та технічних сортів винограду власного виробництва на соки, пюре, виноматеріали після завершення пусконалагоджувальних робіт.

Компенсації підлягає вартість об’єктів, введених в експлуатацію з 1 жовтня попереднього року по ЗО вересня поточного року, та/або вартість ліній, придбаних у той самий період.

Крім того, одноразово у 2021 році суб’єкти господарювання можуть отримати компенсацію за період з 2019 по 2020 роки за напрямами та у розмірі, визначеними підпунктами 1 і 2 пункту 4 та пунктом 5 вищезазначеного Порядку.

Для отримання компенсації витрат на садивний матеріал і роботи за період з 2019 по 2020 рока суб’єкти господарювання подають до 1 травня або 15 жовтня 2021 р. обласним комісіям облдержадміністрації перелік документів, визначений підпунктом 1 пункту 9 цього Порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь