A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костринська територіальна громада
Костринська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області

Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»

Дата: 20.08.2021 10:20
Кількість переглядів: 353

З метою поліпшення екологічної ситуації  України,  розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору, Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа проводить щорічну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій.

Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відбудеться у 24 регіонах України та 180 країнах світу 18 вересня 2021 року о 10:00 з дотриманням карантинних норм та обмежень.

В акції беруть участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок та пересічні громадяни.

У рамках підготовки акції буде проведено: робочі наради організаційних комітетів, онлайн навчання для координаторів та учасників, наймасштабніше прибирання країни та інші заходи.

 «Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Ця поінформованість органічно переросте в пошук рішень та дій для вирішення проблеми. У рамках акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами в нашій країні, а також закликати людей до дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, планується новий формат – групового, сімейного прибирання з дотриманням соціальної дистанції та в масках за можливості з роздільним збором вторинної сировини й здачею відсортованого в найближчий пункт прийому. Зробимо Україну чистою разом!» – зазначила президент «Let's do it Ukraine», координатор World Cleanup Day в Україні,  Юлія Мархель.

Акція має глибоке суспільне значення у формуванні національної культури чистоти, адже об’єднує громадянське суспільство, представників бізнесу та органи державної влади у вирішенні питань правильного поводження з відходами та одночасно сприяє розвитку.

Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» – учасник загальносвітового руху  «Let’s Do It World», що об’єднує понад 50 мільйонів активістів у 180 країнах, які щорічно в третю суботу вересня виходять на прибирання у своїй країні. Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього природного середовища.

Як результат спільної діяльності разом, під час Всесвітнього дня прибирання у 2020 році, нам вдалось об’єднати 138920 учасників у 24 областях України які очистили понад 2138 локацій від 763,7 тон сміття, з яких 182 тони вторинної сировини відправили на перероблення. У 2020 році до акції приєднались Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, також до прибирання у Києві долучилися 97 іноземних дипломатів з 37 дипмісій, у тому числі 22 посли, а також понад 50 закордонних дипломатичних установ України по всьому світу і сотні українських дипломатів та громадян, які спільно з волонтерами та місцевою молоддю прибрали території в іноземних країнах.

Деталі на сайті  www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах  https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco  https://www.instagram.com/letsdoitukraine#letsdoitukraine #letsdoitworld #worldcleanupday #worldcleanupdayua  #побачивприбери



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь