A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костринська територіальна громада
Костринська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області

День Державного Прапора України

Дата: 23.08.2022 14:04
Кількість переглядів: 1664

                                                                  Шановна громадо!

Прийміть щирі вітання з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави.

Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують, як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці і достатку.

Сьогодні Костринська сільська рада вшановує синьо-жовтий стяг – головну святиню нашої державності, уособлення нашого національного духу і непереможності. Нині прапор став символом незалежності, свободи і гідного майбутнього України. У ньому відображений наш великий народ, все світове українство.

День Державного прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях.

Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний гімн і майорить Державний прапор.

Від щирого серця вітаємо вас з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України! Саме ці дати нагадують нам про історичний шлях, пройдений українським народом до заповітної мрії багатьох його поколінь – створення незалежної, могутньої та процвітаючої держави.

Ми є свідками подій, які мають великий вплив на майбутнє нашої держави. Вони загартовують дух патріотизму українців, плекають їх любов до рідної землі, виховують повагу до своєї країни, її прапора і незалежності.

Віримо, що наша спільна праця на благо громади завжди буде плідною та натхненною, а здобутки – вагомими й переконливими.

Тож будьмо згуртованими у благородному прагненні побудови нового життя! Зичимо кожній родині благополуччя і процвітання, здійснення мрій та сподівань. Нехай у ваших домівках панує спокій та взаєморозуміння.

Ми вшановуємо не просто Державний Прапор України, не просто один із основних символів нашої держави, ми вшановуємо наші національні барви. Вони йдуть до нас із глибини віків, тисячоліть. Саме ці кольори відбивалися іскрою, коли Ярослав Мудрий будував Софію Київську, під цими кольорами йшли в бій козаки Богдана Хмельницького, за ці кольори стояли Січові Стрільці. Ці кольори є святими для кожного українця. Поки є наш синьо-жовтий прапор, поки є наш золотий тризуб, доти є наша Україна, доти є ми, українці. Це символ не просто нашої держави – це символ нашої достойності, символ нашої перемоги, адже нам є чим гордитися, нам є що захищати».

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь