Костринська територіальна громада
Костринська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області

У Вінниці відбулася міні-конференція для громад партнерок Проєкту PROSTO

Дата: 22.05.2023 18:40
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

У Вінниці відбулася міні-конференція для громад-партнерок Проєкту PROSTO

18-19 травня 26 представників громад-партнерок шведсько-українського Проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» зустрілися на міні-конференції «Перспективи розвитку публічних послуг у громадах».

15 громад-партнерок другого раунду Проєкту по напрямку створення та модернізації ЦНАП з Вінницької, Закарпатської, Харківської та Чернігівської областей, які взяли участь у заході, вже почали імплементацію Дорожніх карт та представили свої перші напрацювання.

З вітальним словом до представників ОМС звернулася Марина Бобраніцька, начальник

 управління системного розвитку надання адміністративних послуг Міністерства цифрово] трансформації України. Під час виступу пані Марина представила динаміку створення ЦНАП в Україні: на сьогодні

 створено 78% ЦНАП від загальної потреби. Але якщо говорити про громади з населенням 

більше 10 тисяч, то динаміка створення ЦНАП становить 93% від загальної кількості.

Марина Бобраніцька також звернула увагу на інфраструктурні аспекти створення належного ЦНАП, з акцентом на ключові ознаки безбар'єрності приміщення: пандус, сходи з поручнями, санітарна кімната, матеріали надруковані шрифтом Брайля, місце для тимчасового розміщення дитячих колясок, технічні рішення для людей з вадами слуху.

Учасники міні-конференції спільно з експертами Проєкту пропрацювали такі теми, як інтеграція послуг ЦНАП в контексті цифрової трансформації, організацію мережі точок доступу та роботу зі старостами; підходи до інформування та залучення мешканців, комунікацію з відвідувачами ЦНАП, правила ефективної роботи в команді та управління командою тощо.

Окремі експертні сесії було присвячено особливостям застосування у ЦНАП Закону України «Про адміністративну процедуру» та інструментам гендерного підходу для розвитку територіальної громади.

Нагадаємо, що 25 квітня у Тернополі відбулася зустріч громад-партнерок першого раунду по створенню та модернізації ЦНАП за підтримки Проєкту PROSTO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь