A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костринська територіальна громада
Костринська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області

Протокол громадського обговорення від 18 червня 2021 року

Дата: 21.06.2021 08:07
Кількість переглядів: 105

 

ПРОТОКОЛ

Громадського обговорення проекту містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку до детального плану території

 

18 червня 2021                                                         с. Кострино 15:00                           

                                                                              (велика зала сільської ради)

 

 

ПРИСУТНІ:

Учасники громадських слухань у кількості 13 осіб (згідно зі списком), в т.ч.:

 - головуючий – голова Костринської сільської ради - Черевка В.М..;

- секретар – начальник відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, житлово-комунального господарства та надзвичайних ситуацій Костринської сільської ради – Перебзяк І.Ю.

 

СЛУХАЛИ:

Головуючий Черевка В.М доповів, що відповідно до ст. 21 Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності”, ст. 12 Закону України „Про стратегічну екологічну оцінку”, а також відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555 „Про затвердження порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні”, проходять громадські обговорення містобудівної документації та Звіту про стратегічну екологічну оцінку детального плану території: „Детальний план території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту)” розробленого на підставі рішення Костринської сільської ради І сесії VIII скликання від 02.03.2021 року №117 та ознайомив присутніх з порядком денним і регламентом засідання. На даному засіданні проводиться заключний етап обговорення.

ПРОПОНУЄТЬСЯ затвердити порядок денний та регламент громадських слухань.

Порядок денний:

1. Затвердження порядку денного та регламенту громадських слухань.

2. Обрання секретаря та лічильної комісії.

3. Обговорення: доповідь головуючого; розробника проекту містобудівної документації.

4. Обговорення проекту містобудівної документації та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту детального плану території:

4.1. „Детальний план території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту)” (замовник – Костринська сільська рада, розробник – ГАП проекту Віровбал В.Й.) та звіту про СЕО.

5. Запитання до основних доповідачів. Дебати, обговорення.

6. Надання пропозицій щодо проекту детального плану території та Звіту про стратегічну екологічну оцінку, голосування учасників громадських слухань за включення принципових зауважень до проекту резолюції.

7. Оголошення резолюції громадських слухань.

 

 

 

Регламент громадських обговорень:

1. Доповідь головуючого (Черевка В.М.) – 5хв.

2. Доповідь розробника детального плану території –15 хв.

3. Виступи учасників громадських слухань – 3 хв.

4. Обговорення пропозицій – 15 хв.

5. Голосування – 5 хв.

6. Оголошення резолюції – 10 хв.

7. Кількість голосів для схвалення – більшість присутніх.

 

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний і регламент засідання. ГОЛОСУВАЛИ:

„За” – 15

„Проти” – 0

„Утримались”– 0

РІШЕННЯ ПРИЙНЯТЕ.

 

Головуючий Черевка В.М. запропонував обрати секретарем громадських слухань начальника відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, житлово-комунального господарства та надзвичайних ситуацій Костринської сільської ради – Перебзяка І.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ:

„За” – 15

„Проти” – 0

„Утримались”– 0

РІШЕННЯ ПРИЙНЯТЕ.

 

ВИРІШИЛИ: Обрати секретаря громадських обговорень – Перебзяка І.Ю.

Пропонується обрати лічильну комісію громадських слухань в складі: Човарга І.І., Довганич В.М., Гтра М.І.

ГОЛОСУВАЛИ:

„За” – 15

„Проти” – 0

„Утримались”– 0

РІШЕННЯ ПРИЙНЯТЕ.

 ВИРІШИЛИ: Обрати лічильну комісію – Човарга І.І., Довганич В.М., Гтра М.І.

ОБГОВОРЕННЯ:

1. Детальний план території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту)та Звіт про стратегічну екологічну оцінку детального плану території

ВИСТУПИЛИ:

Цигунька М.І.: повідомив, що позиція громадського активу села – максимальне збереження та відновлення природного середовища та інфраструктури села, і ця позиція є незмінною.

 

 

 

 

Черевка В.М.: повідомив, що підставою для розроблення проекту є рішення Костринської сільської ради І сесії VIII скликання від 02.03.2021 року №117 „Про надання дозволу на розроблення детального плану території земельної ділянки”.

Замовник містобудівної документації – Костринська сільська рада, інвестор – Готра М.Ю., розробник містобудівної документації – ГАП проекту Віровбал В.Й.

Заява про визначення обсягу СЕО оприлюднена на сайті сільської ради. Департаментом екології та природних ресурсів ЗОДА та департаментом охорони здоров’я ЗОДА надані пропозиції, які були враховані при розроблені проекту. Звіт про визначення обсягу СЕО проекту детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту) оприлюднений на сайті сільської ради для проведення громадських обговорень 18.06.2021. Департаментом екології та природних ресурсів ЗОДА і департаментом охорони здоров’я ЗОДА надані зауваження та пропозиції. Зауважень і пропозицій до Звіту про СЕО від громадськості не надходило.

Проведено громадські обговорення містобудівної документації. Зауважень і пропозицій до проекту детального плану території від громадськості не надходило.

22.04.2021 проект детального плану розглядався на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міської ради.

Пугач С.Б. Ознайомив з детальним планом території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту):

- визначено планувальну структуру території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу, визначено використання територій;

  • визначення всіх планувальних обмежень, використання даної території;
  • узгодженно приватні, громадські та державні інтереси при використанні території.

 

         Пугач Сергій Богданович, висловив думку, що детальний план території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту)  виконаний на професійному рівні, відповідає вимогам містобудівного законодавства, державних будівельних норм ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудови міських та сільських населень», Земельного кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та іншим нормативно правових актів місцевого та загальнодержавного значення.

         Готра М.І, яка висловила пропозицію щодо підтримки детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту).

         Інших пропозицій непоступило.

 

Черевка В.М. Пропоную проект детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту) підтримати та взяти за основу.

ГОЛОСУВАЛИ:

„За” – 15

„Проти” – 0

„Утримались”– 0

РІШЕННЯ ПРИЙНЯТЕ.

РЕЗОЛЮЦІЯ

1. Проект детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту) підтримати та взяти за основу.

2. Звіт про стратегічну екологічну оцінку проекту детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального гаражу в с. Люта (в межах населеного пункту)взяти за основу і погодити.

3. Довести зміст цієї резолюції громадського слухання до депутатів сільської ради, для розгляду та оприлюднити текст резолюції на офіційному сайті сільської ради.

 

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„За” – 15

„Проти” – 0

„Утримались”– 0

РІШЕННЯ ПРИЙНЯТЕ.

УХВАЛИЛИ: Погодити текст резолюції.

 

Головуючий на громадських слуханнях                             В.Черевка

Секретар громадських слухань                                            І.Перебзяк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь