A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костринська територіальна громада
Костринська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області

ПРО ЗМІНИ У ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЙ І ПІЛЬГ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Дата: 01.11.2022 08:38
Кількість переглядів: 162

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022           № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України», починаючи з 1 жовтня 2022 року, розпочалася поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України. З 1 грудня 2022 року функції із призначення субсидій та пільг перейдуть до органів Пенсійного фонду. Які зміни у цій сфері очікують громадян?

 

Починаючи з 1 жовтня цього року, Пенсійний фонд України здійснює фінансування призначених органами соціального захисту населення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

До 1 грудня 2022 року порядок звернення за призначенням таких субсидій і пільг та, власне, і механізм їх призначення не змінюється: прийом документів від громадян та призначення виплат у жовтні-листопаді продовжують здійснювати органи соціального захисту населення. 

З 1 грудня 2022 року подавати документи для оформлення житлових субсидій і пільг можна, як і раніше, особисто до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади; в центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), а також особисто або поштою до сервісних центрів Пенсійного фонду України. Крім того, документи можна буде подавати і через портал «Дія» та вебпортал або мобільний додаток Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, що органи Пенсійного фонду України працюють за принципом екстериторіальності, тож подавати заяви можна буде у будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання громадян.

 Громадянам, які вже отримують субсидію чи пільгу, звертатися нікуди не потрібно виплати на опалювальний сезон їм призначать автоматично.

Тим же, хто вперше звертається для отримання субсидії чи пільги на оплату житлово-комунальних послуг, до 30 листопада ц. р. подають документи: 

до ЦНАПу; 

  • особисто до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади; 

  • поштою до органу соціального захисту населення за місцем проживання; 

  • через портал «Дія».

Документи, які необхідно подати:

 заяву про призначення та надання житлової субсидії,

 декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

  • Звернутися за призначенням субсидії чи пільги на оплату житлово-комунальних послуг можна протягом усього опалювального сезону. Проте для отримання допомоги за весь сезон звернутись потрібно заздалегідь до початку опалювального сезону чи протягом двох місяців після.

  • Станом на 31 жовтня цього року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області відомості на виплату субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг вже надруковано і передано уповноваженим банківським установам та на поштові відділення

Головне управління Пенсійного фонду України

        в Закарпатській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь