A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костринська територіальна громада
Костринська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області

Інструкції щодо порядку відновлення документів, що підтверджують право власності на нерухоме майно, необхідних для прийняття рішення про надання компенсації.

Дата: 30.05.2023 14:50
Кількість переглядів: 98

  

Інструкції щодо порядку відновлення документів, що підтверджують право власності на нерухоме майно, необхідних для прийняття рішення про надання компенсації.

Благодійна організація “Благодійний фонд “Право на захист” – це українська неурядова організація, діяльність якої спрямована на забезпечення захисту і дотримання прав людини внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від війни.

Повномасштабна збройна агресія Російської Федерації не лише завдає шкоди життю і здоров’ю населенню України, але й призводить до порушення майнових прав та інтересів громадян. Географія пошкодження та руйнування майна охоплює територію всієї держави. А одним із головних викликів під час повномасштабного вторгнення постає питання справедливої сатисфакції, яка неможлива без компенсації.

Однак захист права власності ускладнюється ще й тим, що під час евакуації з районів ведення активних бойових дій, громадяни України доволі часто стикаються із тим, що документи, підтверджуючі право власності на нерухоме майно, можуть бути втрачені, викрадені, пошкоджені або знищені. Одночасно існують і не поодинокі випадки відсутності навіть первинної реєстрації права власності. У цьому контексті питання щодо компенсації безпосередньо залежатиме від того, чи вдасться особі підтвердити своє право володіння майном.

З метою окреслення існуючих ризиків і загроз для права власності в умовах військової агресії і визначення наявних механізмів захисту майнових прав під час війни, Фондом у рамках проєкту “Сприяння правосуддю перехідного періоду та захист прав внутрішньо переміщених осіб та людей, що постраждали від збройного конфлікту”, що реалізується за підтримки Європейського Союзу та Норвезької ради у справах біженців, було проведено дослідження на тему: «Право власності на об’єкти нерухомого майна: загрози та гарантії в умовах воєнного стану». Одночасно Фондом розроблено  Інструкцію щодо порядку відновлення документів, що підтверджують право власності на нерухоме майно.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь