Костринська територіальна громада
Костринська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів запустило офіційний ресурс та мобільний додаток ЕкоЗагроза із даними про загрози довкіллю та запрошує українців вступати до екологічного батальйону.

Дата: 20.05.2024 15:23
Кількість переглядів: 46

ЕкоЗагроза – це офіційний веб-ресурс і мобільний додаток Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші довкіллєві дані. Наприклад, якщо телеграм-канали лякають радіаційним забрудненням – перевірити, чи радіація зараз в нормі. Горять ліси неподалік – подивитися актуальні дані про якість повітря.

Закарпатці також можуть повідомляти про всі факти екологічних злочинів проти довкілля, свідками яких вони стали. Наприклад, пожежі в лісі; розлив нафтопродуктів чи отруйних речовин у ґрунт або водойму; викид отруйних речовин  у повітря; виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ тощо.

Отож, тепер завдяки цьому за стосунку кожен громадянин може дізнатися достовірну інформацію та повідомити про всі факти екологічних злочинів. 

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області нагадує, що з метою оперативного реагування на факти загрози навколишньому природному середовищу Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України створило веб-ресурс і мобільний застосунок «ЕкоЗагроза».

Кожен користувач застосунку має можливість переглядати інформацію про стан довкілля на мапі України, яка оновлюється в режимі реального часу та подавати звернення про виникнення екологічних загроз з геолокацією. Завдяки застосунку українці мають змогу повідомити про факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу, свідками яких вони стали.

Як повідомити?

1. На порталі або в мобільному застосунку “ЕкоЗагроза” у правому кутку верхньої горизонтальної навігаційної панелі знайти кнопку «Особистий кабінет» та підтвердити особу (пройти верифікацію);

2. В налаштуваннях «Особистого кабінету» внести свої персональні дані, пройти обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації (анонімні звернення не розглядаються);

3. На верхній горизонтальній навігаційній панелі перейти до розділу “Повідомити”;

4. Додати інформацію про екологічний злочин (прикріпити фото та відео);

5. У випливаючому вікні обрати категорію впливу на довкілля;

6. Описати факт загрози довкіллю, відправити дані;

7. Результати розгляду звернення будуть відображатися у застосунку "Екозагроза" в особистому кабінеті.

Для зручності тут також доступна функція виклику екстрених служб. Посилання на веб-ресурс «ЕкоЗагроза» тут https://ecozagroza.gov.ua/

GooglePlay – завантажити додаток:https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

App Storehttps://apple.co/44LZVWT

Постанова КМУ від 28 липня 2023 р. № 783 «Деякі питання функціонування сервісу фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії Російської Федерації “ЕкоЗагроза”»)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь